Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Tuesday, May 5, 2009

The Beginning

INILAH BLOK PERTAMA AKU.

DAN MEDAN AKU MENULIS SEKARANG ADALAH BLOG JUGA.
HEHE.

Yeyy.. akhirnya aku berjaya mencipta sebuah blog.
Dulu aku ada satu blog friendster, tapi dah innalillah.


Kakak aku ada cakap, blog biarlah BERTEMA (bajet..)
Macam keagamaan ke, politik ke, cinta ke, diari ke.

Tapi since aku pun tak ada idea, aku pernah terfikir,
nak buat cerpen ke masukkan dalam blog ni?
Atau buat kisah benar yang berlaku di sekeliling aku?

Jurnal? 
Diary?

Dalam kebuntuan, blog ni pun jadi default agak lama,
tapi pada satu ketika, semua kawan aku mengalami masalah cinta.

ADA APA DENGAN CINTA?

bagi aku, 

cinta itu kehilangan arah,
cinta itu memerlukan ruang,
cinta itu menyakitkan
cinta itu membodohkan 
cinta hari-hari rusuhan (novel sape tueww)
cinta itu kesengsaraan dalam keindahan..

Jadi,
sebab cinta itu adalah sesuatu yang sangat familiar,
dan evergreen sampai bila-bila,
maka terciptalah 
chentahomosapiens.
ala..kasi lainla sikit eja cinta tu jadi chenta.
Apa yang pasti, blog ni tak mungkin tentang cinta semata-mata.
Sebab aku pun kurang sejarah bercinta ni.
Innocent girl gitue. 

BAIKLAH!
Apa yang bagus dalam blog ni, ambil..
Yang buruk, sepak tepi.
Lastly, enjoy your reading.

4 comments:

Ventriloquist said...

pernah baca x entry ni blk lepas dah lama maju mematah-matahkan huruf di papan kekunci utk ke kisah 136 ini?

-hajime kindaichi

Bungakopi said...

ventriloquist,
hehe. wah siap ingat siri lg. pernah baca x pontianak salji atau kisah 7 beradik di kg bentuk bintang?

Ventriloquist said...

haa..igt. sangat horror kes tu. but genius. sbb nk wat misteri konon2 sorang bayi terselamat.

awal2 gk kes tu. best2.

suka episod tu ke?

Bungakopi said...

Ventriloquist,
suke.suke.suke. huhu. hajime kindaichi tu gatal la..kan kan.