Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Sunday, April 18, 2010

Laporan Bergambar Edisi Makan Angin

Tidak dapat tidak, exam sindrome down membuatkan mata aku seolah-olah bengkak, walhal aku tidak berjaga pun. Maka, aku rasa dengan menghupdate blog mungkin dapat menghilangkan sedikit rasa sengal-sengal tulang belakang dan denyut-denyut urat kepala. Jadi, here I am, babe. Heheh. 

Minggu study week, orang sibuk study, tapi aku dan konco-konco aku berpendapat meringankan otak sangat PERLU bagi mengelakkan berlakunya adegan merebus buku. Jadi, kami membuat keputusan untuk ke Pulau Pangkor.

HARI PERTAMA
-sampai di jeti Lumut

 =
 =
 =
Sila tanam dalam fikiran, kalau gambar nampak cantik, itu mesti BUNGAKOPI yang snap.

Tengok, gaya herotan tudung pun sama.


HARI KEDUA
Lokasi- Kota Belanda

Tujuan utama kami ke sini tak lain dan tak bukan untuk mengetahui sedikit sebanyak tentang sejarah Kota Belanda.
Betool....

Ini aku dan si bulat Pink. Ya, namanya si Bulat Pink. Kenapa tak percaya pulak?

  =
 =
 =
Bukan muka aku besar, muka mereka yang kecil. Sumpah.

=
=

LAGI..



=
=
=
 Jangan muntah tengok gambar aku.

=
=
=
Hadap gambar Shikin pula. Dah puas aku cari gambar dia yang nampak kelakar, tapi memang tak jumpa. Sungguh mengecewakan.



Lokasi kedua - JETI TERBIAR

Jangan terlalu kagum dengan keberanian kami ke situ kerana ada yang hampir terkincit sebenarnya.


...

Jangan tergoda dengan si Bulat Pink. Dia memang begitu.

=
=
=
=
Ni aku bagi gambar eksklusif beliau.

=
=
=

Dah lama aku nak cari tempat semak begini untuk bergambar.


=
=
=
=
=
=
Lokasi 3- Pantai Teluk Nipah

Ini gambar-gambar Wani yang candid. Aku pun tidak tahu alasan beliau untuk memakai cardigan di tepi pantai.

=
=
=




Si Bulat Jambu dan abang urat lengan kekar semasa ke Monkey Bay


=
=
=
=
Yang tengah tu kenapa agaknya
=
=
 Ada lagi Joyah



Tempat cetek pun pakai life jacket. Totally Si Bulat.



Main air, kering, main air, kering. Akhirnya pusing pulau dan singgah ke kilang satay ikan.


Sotong dalam cerita The Mist.


HARI KETIGA

Hari untuk 4 gadis Congo berangkat pulang. Ya, berubah menjadi lebih keorangputehan ( jadi, gambar aku tidak akan diuploadkan, heheh)


1. Wani
 Minah ni memang kuat mental, kuat fizikal dan kuat main air. Haha, aku rasa gambar ni comel. Berdiri tegak.


2.Si Bulat Pink
- Tak pandai bawa motor. Sebab tu aku dan Wani mengalami hitam yang lebih. Sampai kat bonggol, aku sengaja tak brek, biar dia melambung tinggi sikit.



3. Syikin
- Ni pun sama juga. Tak pandai bawa motor. Girly ya amat. Macam mana boleh terjebak dengan aku pun aku tak tahu. Nasib baik bukan pembonceng aku.



 4. Bungakopi
- Tengok, aku tak mengecewakan pembaca, aku letak juga gambar aku walaupun hitam.


P/S- Berjalan memang best, duit pun makin kempis.

14 comments:

Husna Hadzarami said...

celah mana lak kau ada masa pegi holiday lak ni? haha..
best kot tengok.
dah lama tak bercuti dgn kawan2.. *sigh*

Rozuan Ismail said...

pernah pergi teluk nipah tu..best kat sana!!

Bungakopi said...

Husna Hadzarami,
celah-celah lubang yang halus besar lubang jarum. huhu

Rozuan Ismail,
best kan kan?

al-mankaraqi said...

perrrrrrrrrrrggggggghhhhhhhhhh......

Bungakopi said...

al-mankaraqi,
apa yg pergghhhhhhhhhhh

al-mankaraqi said...

keseronokan ambek gambor hehehehe........

mellybella said...

si bulat pink yang comel..

Bungakopi said...

al-mankaraqi
hobi kot.


mellybella,
herk thuihhh..

Azuan said...

sila pergi study haha~

Shukri Mohd Ali said...

err...lumut...ada jumpa ayah saya tak? huhuhu.

Bungakopi said...

azuan,
ya, sdg asah pensil.


shukri,
tk nampak pon yg mcm awak

the sastraboy said...

sangat kelakar.hoho.

azaliahjsalleh said...

seronoknya !
gile jeles =(

Bungakopi said...

sastraboy,
sumanya kelakar bg ko.

azaliahjsalleh,
huhu, jom bercuti sem depan!