Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Thursday, January 20, 2011

Dilema wanita cantik

Banyak wanita cantik di dunia ni. Aku tak tahu kenapa aku selalu terjebak dengan wanita cantik. Serious. Mungkin sebab wanita cantik kebanyakannya periang dan aku suka orang periang ( ya..ya siapa suka orang moody..( "^_^). 

Tapi ada gak lecehnya berkawan dengan perempuan cantik ni. Aku bukannya dengki kan..nonono.. tapi kalau aku berjalan ngan perempuan cantik kan.. semua orang tengok kami. Aku pun tiba-tiba rasa macam jalan di red carpet lak tetiba. Tapi since aku berkawan ngan perempuan cantik sejak tadika hinggalah bermisai, feeling red carpet tu dah hilang ar. 
Aku pun dah tahu dah kalau ada orang datang dekat kita waktu kita tengah berjalan berkumpulan, for sure mereka akan tegur yang cantik dulu. Ikut level okeh.. 
Paling cantik, cantik, biasa, huduh sepang- kata kawan aku. Tak percaya? Try uji la hipotesis aku ni. Kalau aku salah, aku janji akan kerat kuku setiap hari Isnin dan Jumaat. Betul ni tak tipu. Try ar.

Satu lagi kan, aku dah masak dah dengan taktik lelaki yang nak mengorat kawan-kawan aku ni. Ye la, bila aku diabaikan, aku pun buat la analisis dalam myheadbrain(kata-kata arwah Din Beramboi dalam majalah Ujang). Tahu apa taktik lelaki nak tarik perhatian perempuan cantik?

Ya, aku tutup. Padan muka korang.
Pic yang dihambik dari Google.

Perempuan = chrysanthemum
Lelaki         = Jojo /Jiji

Jumpa di kedai makan

JOJO: dari jauh lagi aku nampak kau, menyerlah sungguh
CHRYSANTHEMUM : Ala aku memang selalu menyerlah
JOJO : Mana tak menyerlah.. tengok dari jauh pun tahu kau tak mandi lagi kannn. Orang lain mandi semua. Bhahaha.

Luar kelas

JIJI : Kuat la bau.. dari jauh dah tau akan jumpa kau hari ni
CHRYSANTHEMUM : Mestila, aku kan wangi
JIJI : Dari jauh dah bau toilet, ingatkan bau toilet, rupanya bau engkau..
CHRYSANTHEMUM : Jahatla kau ni, sehari tak mengata aku tak boleh hidupp!!!
JIJI : ( Ketawa besar)

Maksud aku di sini hanya satu. Lelaki kalau suka perempuan tu, mereka akan cari idea untuk gaduh-gaduh dengan perempuan tersebut untuk memastikan ada satu 'ikatan' antara mereka. Ye la, nak tackle tak berapa berani, kena la guna kaedah 'biar lambat asalkan selamat' ye tak? Hehe. Mengaku je lah.

Tapi ada kategorilah. 

Taktik kedua
- menasihati si cantik dengan hujah-hujah agama. Malas aku nak elaborate. Siapa yang pernah guna, dia tahula.

Tapi kasihan jugak tau jadi orang cantik ni. Serious tak tipu. Tadi aku buka fesbuk, ada seorang je chat ngan aku. Perempuan. Boleh la chat dengan gembira bergosip kisah politik negara kan?( bagai..) Tapi, kawan cantik aku di sebelah kiri nampak huru-hara je. Pantang online, tak sempat tengok notification, naahh... berderet mesej masuk.

Junior boy: Kak.. saye ada masalah cinta. blablabla
Coursemate : Fail dah antar? Dah edit? (4 minit kemudian dah lari topik)
Coursemate 2: Chrysanthemum, ni ada orang kata kau sombong..
Kawan sekolah : Blablabla...
Orang baru add dalam fesbuk : Hyeee leh kenall.. sweet la u ni.. macam nak gigigigitt je.

Kalau ada sepuluh tempat chat, sepuluh la penuh. Naik gila kawan aku nak balas satu-satu. Rambut berserabai. Aish.. kesian kawan aku. 

Bawah ni aku hidangkan pic polis wanita Indonesia. Pehh.
Memang....ar.. memang x perchaye aku . 
Lelaki terus nak bayar saman sambil tunjuk duit berkepuk. Orang akan eksiden merata-rata kalau mereka ni ganti trafik lite..

Google ajaa

p/s- Kalau nak mengorat perempuan cantik, berguru dengan aku ar. Suploh hengget bagi satu sesi. Amacam?
p/s II- Dilema wanita cantik part 1(klik ia untuk efek 3D)

29 comments:

azalia hjsalleh said...

owh baruuuuuu tahu tektik nie
hurmmmmmmmmmm
penah gk terkena dulu

abeza09 said...

perkhh.. best topik ni.. hehe.. adik kein la yg slalu kne kt aku.. cewah.. ikatan tu hehehehehe..

Bungakopi said...

azalia hjsalleh,
ko tukar nama ke? hari tu mcm azaliah. huhu. ye ar..org cntik cm ko sure la penah kena kan..hehe

abeza09,
adik 'kein' ke? ko lelaki kategori lain kot..

Anonymous said...

abeza:mu ngate n ngusik aku kire nak ngorat aku??huhu..aku teharu...huwahuhwahuhwua

aleen aiden said...

hahah,huduh sepang 2 mcm mane pulak dah...huu

aisya Nur ilham said...

101 peratus! setuju sangat..
nice entry ya..

follow u dear..

abeza09 said...

anon 1:41
sedari bunga kopi yg keluarkan teori 2.. bukan aku ye.. xnampak ke gelak aku panjang smacam je 2 hehe.. harap membantu :P

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

haha yela kwn2 kite yg cantik pun selalu kne camtu. takde taktik len ek laki ni :p

Bungakopi said...

aleen aiden,
hodoh sepang tu hodoh yg tsangat hodoh..

aisya nur ilham,
thx! (^^)

abeza,
teori aku betul tp bukan aplikasi boleh diaplikasikan ke atas semua lelaki ye. huhu


notso_violet: Seindah bunga seri pagi
ada.. ni cuma slh 1 taktik yg famous je. hehe

beautiful_rose said...

heheheh macam2 cara nak ngorat eh?

dan wanita cantik selalu hidup dalam dilema dalam memilih teman hidup...ye ke? entah.... =p

Bungakopi said...

beautiful rose,
macam2 cara ada.. eh wanita x cantik pun dilema gak dlm memilih teman hidup ni..

Ahmad Rafaie said...

hahaha... bagi nasihat2 agame??? cis... xpe3... terpulang la nak menanggapinya sbagai ape...

Bungakopi said...

ahmad rafaie,
eh jgn la marah.. haha. ade sstgh lelaki cmtu, tp ade yg btul2 iklas beri ceramah..huhuh

Shukri Mohd Ali said...

dalam buku psikologi, provokasi merupakan cara yang mudah dan murah untuk menarik perhatian =P (tapi saya tak buat.)

taknak la yang cantik2 sangat...nanti susah nak jaga. lalalala~

Bungakopi said...

shukri :
ooo...patutla pon...thx for the info. dpt ilmu pagi2 buta ni. dgr tu abeza!

abeza09 said...

dgar apenye..?? emm2.. aku powm spendapat nga sedara Shukri 2.. hehe..

wei aku tgok polis 5 orang tu dah mcm korang berlima dah hehe.. ko polis yg pgang kmera 2 sbb mke tua ckit hehe.. (ayat provok)

Bungakopi said...

geramnya aku mikey niiiiiiii.

Balqrisha... said...

abeza09: mana ada mcm muka bungakopi r...tak baik kate gitu kat dia..huhu

bungakopi: rileks2..senyum2 selalu..hihi

abeza09 said...

Bungakopi lagi manis la hehe.. Balqrisha hok paka jam 2, har3.. gura jah blako-lako.. :D

Bungakopi said...

Balqrisha,
xpe xpe aku redha.

abeza09,
oo.. selepas ko tikam aku ko tuang madu plak ye.

Balqrisha... said...

nak tanya skit abeza, kalu balqrisha yang pakai jam...yang adik kin yang mana plok..

abeza09 said...

Balqrisha, adik kein ek.. err.. no komen.. uhuk3..

aleen aiden said...

hodoh yg tersangat hodoh?muahaha.mintak2 la aku xsampai ke kategri 2.boley tahan ngeri jugak..huu

Bungakopi said...

aleen aiden,
nampak anda cun saja..

sue. said...

i like this entryyyyyy.....

<3,
sue

FzaIbrahim said...

tetttt!
mmg betul kot pe yg ko tulis tu.
taktik tu mcm x brubah dari dulu pun.
huuu.. T_T

Bungakopi said...

Fza,
betol an ?

Yuu Hidayu said...

Haha.. suka baca entry ni.. gaya penyampaian santai je.. ^^

.: Si BungaKopi : . said...

Yuu Hidayu,
bacala lagi..bacala lagi..