Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Wednesday, January 19, 2011

Sometimes, I'm such a cry baby :')

You know what.. pagi-pagi buta ni tiba-tiba aku teringat  quotes dalam filem Predators. 
"We are the monsters of our own world"- Isabelle


Hati aku terasa sangat atas satu insiden. Of course la aku terasa weyyyy. 
Of course laa. Mangkaq sangat la kalau aku  tak terasa.

Yes, it's not a big problem after all, but seeing someone pointed to me as an animal.... and not just any animal.. it's break my heart into pieces.. macam orang berchenta tuu. Bila putus kan, hancur rabak hati. my heart is rabak right now. 


Google pitcha


Kalau aku ada salah...
kau ada banyak pilihan.
Kau boleh mesej aku @ call aku @ jumpa aku and cakap.. aku akan betulkan apa yang patut.. tapi ini kau pergi announced it in fesbuk pastu link kan pulak dengan kawan-kawan satu kelas...... kemudian bergilir-gilir memerli aku secara berjemaah di situ.. malah kau panggil aku apa dalam youtube? kau fikir la..


Ada satu lagi yang menarik perhatian aku dalam cerita tu, iaitu dialog antara si Jepun dan homputeh tu. 
Hanzo nama si Jepun. Yakuza. Edwin plak si homputey tu. Doktor. 
Hanzo tu tak pernah bercakap dalam filem tu, mula-mula aku ingat dia tak reti cakap english. Dah sampai tengah-tengah cerita, tiba-tiba dia bercakap waktu belek katana kot (pedang samurai tuu). Dialognya :


Hanzo : This is old. Very old. They've been doing this for a long time. 
(sambil belek pedang dengan taksubnya)
Edwin  : So you speak English.
Hanzo  : Yes. 
Edwin   : Why don't you say more?
Hanzo   : Because I talk too much. 
[sambil tunjuk jari tangan yang kudung kat edwin) 


Jari hanzo kudung .. biasa la mafia jepun kan.. bila salah cakap sikit memang jari jadi sup la.

Kembali pada masalah aku (masalah ke? haaahhhhhh), satu je aku nak sebut
talk-type-write- semuanya medan untuk kita cakap dengan orang.
  
Nak cakap.. cakap baik-baik..
Nak tegur.. tegur baik-baik..
Nak taip... taip baik-baik..
Agak-agak ar kan..


Kalau aku salah.... aku minta maaf.. tapi nak minta maaf pun terasa sukar since kau dah panggil aku B**I. Malah ada pulak angkut genggg perli-perli aku dalam fesbuk ituh. Sudahlah... aku rasa mahu 2,3 pat hari juga perkataan itu terngiang-ngiang dalam telinga aku. Owh sudahlah. Sudahlah. 
Oh ya.. Ini lagu untuk aku kawan-kawan aku. Housemates aku. Jom kita karok sama-sama.



Dan inilah mereka..(^_^)




p/s- Thanks to my beloved housemates :')

7 comments:

beautiful_rose said...

aku paling tak suka bila gado dgn member.sebab tu tiap kali gado aku lbh suke wat tak tau.wat mcm x de pape berlaku dan still sembang @ tegur die mcm biase.tp kalo hati dah sakit sgt,mmg aku malas dah nak layan.
lg satu,kalo tak puashati,ckp depan jelah jgn la nak main tikam belakag mcm tu.mcm sengaje nak aibkan kite kat sume org jerk.siap post dlm FB pastu ramai2 dtg komen kutuk2 lak...

cik zaty fiziaty said...

husna...sabar tau...
ak tau punca hal ni berlaku...
mmg xpatut la cara tgur cmtu...
mnjatuhkan maruah org xpasal2...
ak nk sgt jmpa ang..pas klas jap lg ok...ad hal nk gtau...

abeza09 said...

haha.. jangan biarkan hidup anda diselubungi kesedihan..

Shukri Mohd Ali said...

jangan sedih.

Bungakopi said...

beautiful rose,
aku pon bukan kaki gaduh dgn pempuan biasanya...

zaty fiziaty,
thanks fizi... sori ar baru bc msj ni. hehe

abeza09,
xdenya. aku happy dah.

shukri mohd ali,
thanks ye. ringkas tp mendalam. huhu

Balqrisha... said...

banyakkan bersabar ye husna ku sayang..hihih..cun punya gambar...sapelah yg duk depan sekali tu ye..

Bungakopi said...

Balqrisha,
sabar .. sabar.. huhu.