Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Thursday, December 31, 2009

Azam 2010

TAHUN BARU 2010
walaupun ramai yg buat tak tahu, tp ramai tahu bahawa esok adalah tahun baru.
mungkin ada antara kita yg sambut tahun baru di mana-mana, ada yg melompat-lompat sambil tgok konsert, ada yg sibuk beli barang-barang utk dapat kalendar free, ada yg senyap-senyap tulis wishlist, tidur terbongkang dalam bilik pon ada.

Paling bagus yg menyambutnya dengan mengingati Allah. Baca Quran ke, plg kurang selawat. Bersyukur masih panjang umur sehingga sempat menjengah ke tahun baru. (sempat ke?)
Tp, aku..mcm ni pulak, sibuk bertukang.

PAPAN MEMO
-Kos?
sikit je,
>polistirene tu recycle dari penghuni lama rumah ni,
>kertas colour tu recycle daripada kamus mandarin ala-ala skrap book,
>pembaris panjang pinjam kawan,
>gunting tumpul yg sgt useful walaupun semalam roomate dah suruh buang dalam tong sampah.
>Juga gam yang diwakafkan oleh seorang kawan.
-TOTAL : RM 0.00

                                       papan memo buruk pun nak upload dlm blog juga.
                                   aik, ada lindung2 pulak, 
ok, tamat kisah papan memo. sekarang mari bercerita tentang tahun baru.

ini soalan-soalannya, tak perlu dijawab, baca sahaja.
1. Adakah anda takut pada tahun baru? (memandangkan umur anda tidak menurun)
2.Sudah bersedia dengan azam  baru?
3. Bagaimana dengan azam lama, tercapai atau tidak?
4. Sejauh mana anda berpuas hati dengan kualiti azam yg berjaya dicapai?
5. Bagaimana dengan azam yg tidak tercapai?

Di sini saya turunkan beberapa tips yang saya kira dapat membantu pelaksanaan azam anda.

1. Hebahkan pada rakan-rakan azam anda. Seperti saya, melalui papan memo rakan sebilik akan sentiasa mengingatkan saya jika saya hampir tergelincir drp niat. Paling kurang, anda disindir. Ttp itu lebih bagus drp anda merosakkan azam anda. Betul tak?
2. Jangan tunggu 1 Januari untuk bermula. Anda perlu mulakan sekarang. Hal ini bagi membiasakan diri  dengan azam baru anda.
3. Pastikan azam anda relevan untuk dicapai. Cthnya azam anda ialah menurunkan berat badan sebanyak 10kg. Logik atau tidak?
Anda perlu lihat pada tahap kesihatan anda dan juga kesibukan anda.
4. Bersemangat dalam mencapai azam (ini kata kawan).

Ya, itu sahaja tipsnya. Kalau anda ada cara anda sendiri, berkongsilah disini(^_^)


KEDAH MAJU 2010 KAN..JOM PERGI MELAWAT KEDAH...

8 comments:

beautiful_rose said...

wahh bagossss kitar semule jimat belanje =p

huhuhu azam baru? jap2 lom pk lg lorh........huhuuhuh malam kang br nak pk kot...

pape pon selamat thn baru gak..hope thn br lbh baik dr thn seblm nieh..... =)

cinta pertama said...

haha..aku dh baca memo tu..yg paling suka yg 5???ko phm2 jer la..chayok2..aku pun nk join skali..haha

Bungakopi said...

to beautiful rose: slalu sgt tgok kapten kit tu yg semangat nak kitar smula. haha

cinta pertama: jom la join, saling ingat-mengingatkan(^_*)

Shukri Mohd Ali said...

selamat tahun baru...

selamat menempuh 365 hari yg bakal mendatang =)

Bungakopi said...

shukri: semoga byklah perkara positif tahun hadapan ye

Husna Hadzarami said...

hehe.. comelnya papan memo..
happy new year anyway :)

Bungakopi said...

to husna: x tunggu gerhana ke, hpy new year too

Shukri Mohd Ali said...

insyaAllah...harapnya akan jadi...begitu indah~

=)