Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Saturday, October 16, 2010

Istiadat Konvokesyen UPSI 2010 Sidang Kedua (sebagai pemerhati bebas)

Cara untuk nampak struggle sewaktu belajar ialah dengan makan mee murah cap ayam sambil pasang cerita Korea yang sama-sama tengah makan mee. Barulah nampak ada peneman dikala kesusahan. Segala nota, buku kecil dan buku besar wajib ada di bawah mangkuk mee supaya student life nampak real. Kali ini tak mahu aku cakap banyak, mood study juga tengah merudum ke lembah hina, mulut baik diam supaya tidak mengeluarkan kata-kata yang tidak bermakna. 

Tapi as an intro, hari Khamis dan Jumaat baru-baru ni, aku terlibat dengan sidang konvokesyen UPSI kali ke-12. Seperti Girl in Black bersama rakan sepasukan yang setia mengekor dari belakang, aku curi-curi snap aje gambar insan-insan berkombo ituh.

(Untuk goyang-goyang kepala, klik Play)

Alexa - Jangan Kau Lepas .mp3
Found at bee mp3 search engine


Bewloonn..oh bewlooon

Ingin aku terbang ke angkasa dengan belon ini tapi risau kelaparan pula di sana : P
=
=
=
Arggh.. ada kejelesan bermaharajalela dalam hati aku sekarang.
=
=
=




Entah gambar siapa-siapa aku join je tangkap. Diorang pun, senyuumm. Ni silap-silap kalau  petir menyambar tapi super senior ni senyum jugak, mati dalam senyuman la namanya.
=
=
=
=
Tudia aih, berkabung ke hapa ni.. gelap belaka

lagi..

Silap edit sampai jadi kuning.
Ni kenapa gambar nampak pendek je ni? Ha.. aku pun naik heran juga waktu minta tolong budak tu snapkan. Tinggi je dia pegang kamera.   Sempat aku tanya, oi budak, tinggi kau berapa hah? Dia jawab, 182. Gulp. Senyap.. terus aku rasa rendah diri tetiba. 
=
=
=
Men in Black 

Apa kes semua serba hitam ni?

Yang sebenarnya, aku  join Kelab Koir untuk menghabiskan kredit terakhir aku untuk subjek ko-kurikulum. Gelap-gelap ni semua ahli koir la sebenarnya. Ceh, ingatkan ada tugas penting apa tadi. Ingatkan kena iring Sultan ke.. Dah. Dah. Hentikan imaginasi yang bukan-bukan itu. Dua hari berturut-turut asyik berkoir je aku. Sakit tekak pun ya jugak. Pagi petang. Nasib baik orkestra yang mengiringi kami waktu tu, perghh.. memang superb. Rasa nak bergoyang je kaki ni.

Tattaraa.. vokal mantap. Semua boleh jadi penyanyi solo ni. Ekeke
=
=
=
=

1/3 daripada jumlah sebenar. 

Bukan apa, aku malu juga nak terkedek-kedek depan tu hanya untuk gambar. Habis pada hari kedua tu, aku terus tak buang masa. 
Blah. 
Nak cari air ais pulak. Jumpa pulak kanak-kanak riang tengah berebut es krim (sebutan Indonesia).



Jalan lagi dan terus jalan. Jumpa pulak budak tengah merajuk. Masam je mukanya. Masam sungguhh.
Hak tui.

Yang mana ye? Yang mana cuba teka? 

Aku pun dek kepenatan, tapi tak naklah tunjuk kan, tambah-tambah dah jumpa kawan pulak kat luar kampus.. apa lagi, membalun la makan dekat Restoran Esma'el dekat-dekat tu. Tapi tak habis.

Balik..



Menapak dalam bas pulak. Pak cik bas dah pesan, jangan makan aiskrim dalam bas.. 
Jangan. Jangan. Jangan.

Tapi ada jugak... Comel je muncungnya.


Mood aku sekarang, tak sabar nak berkonvo jugak. Lambat lagi, 1 1/2 tahun lagi. Banyak ragam manusia nak kena hadap. Manusia pun kena hadap ragam aku jugak. Belajar ni kadang-kadang aku rasa susah, kadang-kadang aku rasa senang. Tapi menghadap assignment adalah lebih senang daripada menghadap ragam manusia. Assignment individu aku pun baru cecah 5 pages. Ada lagi 15 pages to go. Jauhnya... Tulun.. Tulun.. Tulun...

P/S- Nak bersiap untuk ke pesta konvo pulak. (^_^) 

4 comments:

beautiful_rose said...

teruskan mencapai impian ko tu...
aku mybe thn depan konvo kot....

Bungakopi said...

beautiful rose,
thanks. and u too. jom sama2.

Shukri Mohd Ali said...

apakah koir itu di panggung seni? rindunya nak berlatih koir kat sana... ;)

Bungakopi said...

kat sitc dekat padang tu...