Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Tuesday, January 5, 2010

Hakim sudah besar

Ini cerita anak saudara aku.
Semalam adalah hari pertama dia  ke tadika.
                                        Hakim waktu kecil2

Nama : Nur Muhammad Afiq Hakim
Umur: 4 tahun 6 bulan
Hobi : Layan Tom& Jerry, makan, belajar memasak, menyanyi lagu 'aku wanita' by siti Nurhaliza.
Sikap baik: Cool.
Gadis idaman: Maksu
Cita-cita : Hakim
Soalan fevret: Kenapa?
Hari tu, jiran aku yang tua tidur di rumah aku atas beberapa sebab. Beliau membawa bersama seorang cucu perempuannya yg berusia 6 tahun.Sekali terpandang, memang comel betul budaknya. Bila Hakim tengok muka budak tu, dia pandang aku dengan mulut terkumat-kamit. Aku pun naik hairan. Kenapa? Tanya aku.
Tiba-tiba dia datang berbisik dengan suara halus.

"Ya Allah, maksu chommeenyaaa......"

Serius aku ketawa.
Dulu, cita-citanya bila dewasa ialah ingin berkahwin dengan aku. Most of my nephews memang bila besar nak kahwin dengan aku. Kenapa agaknya eh?

14 comments:

Husna Hadzarami said...

hahaha..
seryes comel..
dulu anak buah saya yg sulung sampai menangis2 bila kitorang bagitau dia kena kaween dengan Acu (adik saya yg bongsu).. haha

Bungakopi said...

zaman sekarang ibu sedara memang suka betul mengusik. apapun, xada anak buah memang x ceria lah hidup(bg yg dah biasa dikelilingi anak sedara)

Dak Wan said...

Sebab ibu sedara dia tak pernah kena usik lagi lah tu dia suka mengusik..... hahaha

BuLaN iTu aKu said...

heheheh chumelnye...
wah terasa naluri keibuan wah (mood gedik) ahaksssssss...

mesti kamu pun chumel jugakan waktu kecik

beautiful_rose said...

comelnye..
pipi die chuby rse nak cubet jerk =p

deusXmachina® said...

terpengaruh ngan sape lagii...
blog hilangpunca lah
erk888

erk888.blogspot.com

liyan said...

anak sedara akan menjadi kesayangan mak sedara atau pak sedara..betul tak?chumil sangat tu.. tanya dia ada noty2 tak kat tadika...hahaha..

Bungakopi said...

bulan :

anak buah turun muka saya la tu sbb tu comel. hahaha

beautiful rose:

pipi aku xnak cubit ke?

deusxmachina:

sesuka je kata camtu ek

liyan:

dia kata dia x noty, org len yg noty.

Anonymous said...

nak merasai di kelilingi kanak kat upsi.. try pg kat blok D,bangunan pink depan malim sarjana.. ramai kanak2 cute kat sane..

-abeza09-

Bungakopi said...

abeza,

kat mana tu? xleh tgkap la aku. huhu

Anonymous said...

ala.. kat bgunan 2 ade tulis D besar punye.. bkn depan,tp tepi malim sarjana.. sebelah pusat islam..
de mase masok la jalan2 kat sane..

-abeza-

Bungakopi said...

abeza,

haa..tau2. ko penah pegi ke? penyayang gak ko ni ye

Anonymous said...

jiwa kebapaan.....

-abeza-

Bungakopi said...

chait chait abeza. sukar nak kupercayai.