Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Monday, January 4, 2010

Kisah Bukunota mereka dan Mozilla

 KISAH BUKU

Kamu jangan jadi begini.


cuba lihat pada perbezaan saiz buku

Itulah yang aku notice apabila kelas pertama tamat pada minggu lepas. Buku hujung besar gedabak, muka lecturer dgn baju Superwoman pun boleh lukis besar-besar tanpa ada masalah, yg kedua tu medium, yg depan sekali tu, memang tak tahan...buku 555 @ buku hutang! Isk3...sadis betul pemandangan ini. Buku siapalah gamaknya..

KUIH @ BISKUT

                                              apa nama kuih ini? Cuba teka

Semalam, kerana semester baru bermula seminggu, jadi x ada banyak kerja yg boleh kami buat selain berkumpul di meja makan selepas buat skipping.

Tiba-tiba, seorang drp kawan aku yg enggan berskipping berkata (skema gila),

Rubiah : Suka gila aku dengan kuih Mozilla ni...
http://emo.huhiho.com
 Sebab semuanya diam tak terkata, maka...

Aku ( aku lg, dah aku watak utama kan..) : Hellooo, ini biskut namanya Mazola ok, bukan Mozilla Firefox...!

Gila riuh, semua orang ketawakan Rubiah.

Rubiah 2 : Canggih gila biskut ko, boleh jadi browser...ada tak yg boleh jadi modem? Boleh aku cucuk..









18 comments:

Husna Hadzarami said...

hahahaha.. kesian kat kawan tu.. haha :))

Bungakopi said...

tak tgok muka dia waktu tu, lg kesian. haha

Fza.ithu.Zazha said...

comel tol bku 555 tu. aha..

bisakut Mozilla kah?
haha. msti muke die cm blur2 kn pas kne gelak? uhuu..

Bungakopi said...

blur ya amat n red face moment.

beautiful_rose said...

kuih mozilla sgt fantastik bombastik plastik =p kuih google chrome ade tak? =p

Bungakopi said...

beautiful rose: nanti aku tnya. rasanya smua browser dia ada. huhu

Dak Wan said...

Teman dulu hanya bawa selai kertas A4 buat nota. Hehehe

cinta pertama said...

macam2 ada..kim slm kt kwn tu..sape no???

cikTi said...

ade jgk ek biskot name mcm tuhh,.,
mcm2 btolla org reka,.

Bungakopi said...

dak wan,

mesti terer orgnya, sbb tu cuma bawa sehelai a4, tp tulis penuh depan belakang kan?

cinta pertama,

nak kirim salam ke? no tpon xnak?

cikti,

org kelantan panggil biskut kacang kot..

BuLaN iTu aKu said...

kawan kamo tu moden sikit kot

greenhall said...

oit syg! jom berak!

jane said...

kuih mozilla????
auwwwwww sudah lama sy tak makan...haha

Bungakopi said...

Bulan,

memang agak moden nampaknya.

greenhall,

syg salah page ke?

jane,

makan skali, terus jadi google chrome plak

zaty fiziaty said...

hahaha...
ak sk kisah buku tu..
sbb buku ak yg tgh2....
hee~~

Shukri Mohd Ali said...

nak beli lapan...boleh browse internet sambil mengunyah. haha =D

Shukri Mohd Ali said...

nak beli lapan...boleh browse internet sambil mengunyah. haha =D

Bungakopi said...

zaty fiziaty:

eh..buku kau eh?

shukri mohd ali:

kuat makan nampak?