Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Sunday, January 10, 2010

Archery club

Hari ini, biar gambar sahaja yang berkata-kata.

Pemanah pertama seorang amatur. Tak percaya tengok kedudukan tangannya dan cara beliau menarik tali busur. Kedudukan pinggul agak melenggok semacam sahaja. Beliau melepaskan tiga arrow pada masa yang berlainan tetapi hanya dua sahaja yang ditemui di score board.  Markahnya ditandakan 2. Tapi beliau percaya beliau boleh menjadi wakil kelab nanti. Patutkah kamu percaya?


 Melihat cara berdiri beliau kita semua percaya bahawa beliau agak profesional di bidang ini bukan? Kedudukan tangan kiri yang lurus dan tangan kanan yang menarik tali busur serta urat-urat cekang yang timbul menyebabkan timbul perasaan teruja pada perempuan-perempuan yang memandang beliau. Beliau melepaskan arrow betul-betul tepat di tengah-tengah bulatan target faces. Markahnya ditandakan X.


Setelah berasa bosan, beliau tiba-tiba beralih angin. Kami semua terkejut apabila beliau menyanyikan lagu ATAS BUKIT. Tapi kami layan sahaja. Jika kamu berminat pada lagu atas bukit, sila menyanyi bersama-sama di sini.

ATAS BUKIT

Atas bukit ada rumput
rumput cantik tak pernah lihat
rumput atas bukit
bukit yang cantik
hey!
bukit yang cantik
hey!

atas rumput ada pokok
pokok cantik tak pernah lihat
pokok atas rumput
pokok yang cantik
hey!
pokok yang cantik
hey!

atas pokok ada dahan
dahan cantik tak pernah lihat
dahan atas pokok
dahan yang cantik
hey!
dahan yang cantik
hey!

PSST- Saja buang masa. (sebenarnya gaya je macam nyanyi lagu. aku pon tak pasti bliau tengah buat apa sebenarnya. Cuba kamu teka?)

15 comments:

beautiful_rose said...

hhhaha aku x pnh memanah takot tersasar ke lubang hidung org =p

nur ariff said...

Salam..
husna nih..
mcm2..

Husna Hadzarami said...

hahaha, suka2 je create skrip utk org :P
dulu pernah memanah, lenguh2 satu badan lepas tu..
duhh~

Husna Hadzarami said...

hahaha, suka2 je create skrip utk org :P
dulu pernah memanah, lenguh2 satu badan lepas tu..
duhh~

cik EPAL said...

tak pernah main bow ni..teringin gak nak main :)

cik EPAL said...

tak pernah main bow ni..teringin gak nak main :)

cik EPAL said...

tak pernah main bow ni..teringin gak nak main :)

Bungakopi said...

beautiful rose,

waktu kita memanah suma orang xboleh berada kat depan kita. huhu

Bungakopi said...

nur ariff a.k.a Na,

biasalah, tengah bosan. :)

Bungakopi said...

Husna Hadzarami,

Mesti skill tinggi kan? Saya baru amatur.

Bungakopi said...

Cik Epal,

Jangan main. Nanti cik epal tersalah panah orang lain pulak. Muncit ke..

Pemadam Baru said...

wey, archery buat kat mane eh? kat KAB ke?

Bungakopi said...

Yup, kat padang KAB.Bangun pukul 8 pun smpat lg.

Pemadam Baru said...

lo..tak salah aku jadualnye pukul 8.. mane sempat nak catch up bus g sane husna.. adeh.. ingat sem depan nak apply archery.. memg minat nak memanah2.. orang buat dajal aku panah je.. tapi jauh meyy..

Bungakopi said...

best memanah..best owh. huhu..sila jgn jeles. ko tukar kolej dok cni ah.