Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Friday, March 5, 2010

Orang Ketiga

Aku tidak suka menggunakan perkataan yang tidak positif dalam hidup aku. Tetapi jujurnya, aku agak terkilan apabila seseorang tidak menunaikan apa yang dikata. Kalaulah perbuatan itu tidak menyusahkan aku, tidak mengapa. Kalaulah perbuatan tidak menunaikan janji itu, tidak memberi kesan kepada aku, juga tidak mengapa.

Apa kisahnya?

Dalam perhubungan, perkara yang paling penting ialah kepercayaan dan disiplin. Aku tak kisah kalau pembaca yang membaca entri ini tidak setuju kerana ini adalah pendapat aku. 

Hidup senang kan? Suruh saja aku sebagai orang ketiga untuk terangkan segalanya pada orang ramai, sedangkan kau..?

Kau yang berjanji itu ini, tapi membuatkan orang tidak mempercayai aku lagi. Kerana aku orang ketiga. Kau tiada effect apa-apa pun. Tapi yang effectnya aku! Kau SEDAR tak?
http://emo.huhiho.com
Ini yang buatkan aku rasa seperti mahu bersumpah tak ingin jadi orang tengah lagi. 3rd person is always be the person to blame!!

19 comments:

Husna Hadzarami said...

sebab tu aku paling takkan jadi orang tengah. huhu..
jadi penasihat boleh la, but not middle person..
take care :)

Bungakopi said...

Husna Hadzarami,
pengajaran utk aku.:(

Ms.Independant said...

susah jadik org ke3 ni...

Bungakopi said...

Ms. Independent,
persepsi pasal org ketiga tak pernah positif.

Mohd Shafie Bin Hashim said...

tak pa cuba lagi.....positive thingking.

Bungakopi said...

Mohd Shafie,
TQ.

Anonymous said...

niat baik.. tapi disalah erti..
nanti tlis la pasal pglaman ko jdi orang tgah tu..

*fuhh kene gak tmpias..

-abeza-

Bungakopi said...

abeza,
tutup tingkap baru tak kena tempias.

Anonymous said...

ngeh3... tak pe,pgalaman akan wat anda mtang, lagi cpat mtang.. lg cpat bole kawen..

-abeza-

Bungakopi said...

abeza,
nampaknya ko dah tak sabar nak kawin.

Rozuan Ismail said...

sungguh berat dugaan saudari..mungkin saudari sedang kecewa sekarang ni..sabar saudari..tuhan itu maha adil..saudari dah byk berkorban ..pengorbanan saudari akan dibalas nanti..insyaAllah..

Monkey D Luffy said...

jadi lepas ni jgn jd org tgh lagi yer

Bungakopi said...

Rozuan ismail,
thanks a lot.

monkey d luffy,
ko tukar nama ke?

Fza.ithu.Zazha said...

kesiannye..
sabar lah ea.. huhuhu~ T__T

Bungakopi said...

Fza.ithu.Zazha,
always am.

Moon BlooDy Spell said...

org tengah pun kenkadang pening huuhuhuh

Bungakopi said...

moon bloody spell,
sangat pening.

Anonymous said...

penulis blog yg tegar mmg jnis yg xtido mlm ke..??

-abeza-

Bungakopi said...

abeza,
siang layan blog,
malam layan asemen. tindakan bijak, kan?