Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Friday, August 13, 2010

Halal dan Bersih

Bulan Ramadhan orang makin kuat makan. Betul tak? Betul tak? Kalau rasa nak makan kat hotel dan resort waktu berbuka, eloklah check dulu sama ada tempat tu ada sijil halal sah ke tak. 

So, bolehlah check kat sini kalau mahu. Boleh check ikut negeri lagi. Aku tahu ramai yang dah tahu, tapi sebenarnya LAGI RAMAI yang tidak tahu.



Aku hairan bila ada jugak orang Islam pergi makan kedai Cina yang tukang masaknya Melayu. Memanglah tukang masak Melayu (or Indon), tapi......ayam tu bukan tukang masak tu yang sembelih. 

So, dari sumber mana datangnya ayam tu? So, fikir panjang sikit sebelum dengan slumber badaknya nak pergi makan tempat-tempat camtu, ok?

P/S- Sebab itulah keperibadian teruk.

6 comments:

~uǝǝʇɐɟ said...

Makan kat rumah lg selamat kan? hehehe :)

the sastraboy said...

wee hee!

setuju yang part kedai cina cook melayu tu.

Bungakopi said...

fateen,
sangat selamatlah.

sastraboy,
;)

beautiful_rose said...

makan mak masak,terbaik!

Anonymous said...

Good dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Thanks you for your information.

Bungakopi said...

beautiful rose,
boleh ar jugak..kakak masak pon sedap.:)

anonymous,
ye ke? tang mana agaknya. msti kat link tuh. huhu