Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Thursday, September 2, 2010

Fahamilah Wanita

Asal nampak je komuter sampai, teruslah kami terkedek-kedek berlari-lari anak ke coach tengah, iaitu coach yang dikhaskan kepada para gadis, ibu, wati-wati dan para nenek.

Kali ini, hati rasa senang dan tenteram sebab tak perlu lagi berada di bawah mana-mana ketiak insan yang bergelar lelaki bukan muhrim (masamnya tak usah cakaplah). Itulah pengalaman WAJIBal ngunnah aku setiap kali pulang pada waktu-waktu sesak antara 5.00 petang hingga pukul 7. Sudahlah berdiri, nak bersandar di dinding pun penuh dengan lelaki, nak pegang tiang, semuanya tangan lelaki, nampaklah tangan kecil aku yang putih bersih di tengah-tengah kelompok tangan yang kasar dan berbulu (geleng kepala sebentar).

Tahukah anda apakah itu keseronokan sebenar bagi wanita? 

Hanya wanita sahaja boleh menjawabnya, iaitu apabila tiada lagi dilema dan halangan untuk mereka melakukan apa yang mereka suka.

Semuanya hanya di LADIES COACH.

Kin, Mek Kin, Aku dan Izan the cutest

Ado laie..


3..
Manusia, Ikan Buntal, Manusia, Manusia
Ada lagi yang ekstrem..


Kau ingat ni playground??

Lain halnya kalau wanita berada dalam coach 'bersama'. 

Lain macam je aku tengok
Pergerakan agak terkawal
Terus jadi sopan semula di alam nyata.
P/S- Hanya wanita faham wanita

4 comments:

beautiful_rose said...

wah..bersuka ria eh korang ye.
tapi pengalaman akulah mase study dulu dari sg buluh nak ke tg malim,ade juga kaum lelaki yang tak paham bahasa.still naik coach perempuan.

sume pmpuan2 yang memandang rase jengkel je usha mamt tu.sure dlm hati diorg kata begini
"aku sepak jugak mamat ni nanti"

ada juga lelaki y ikut naik coach perempaun sbb awek die ade dlm tu.mangkok jamban betul lah.

Husna Hadzarami said...

hehehe.. baru ni ada sorang budak office bising2, "ladies coach punyalah kosong, perempuan nak juga berebut rebut nak duduk campur dengan kitorang yang sempit ni.."

tak pernah rasa lagi naik ladies coach. mesti selesa kan :)

Bungakopi said...

beautiful rose,
smpai skang pon ade lg lelaki yg xpaham bahasa tp dah kena halau ngan pekerja kat ctu.

husna hadzarami,
mmg selesa dan tak penat mcm kat coach bersama. sbb tu kdg2 lelaki cam tak puas hati jer.

Sesumpah said...

"pergerakan agak terkawal"


hahaha comel!