Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Monday, February 14, 2011

Say NO To Valentine's Day!

Google Image- bajet ini kasih sayang?


Cukup-cukuplah tu. Jangan main ikut sahaja budaya Barat yang tidak semenggah mana tu. Kalau anda perasan, 9 bulan lebih-lebih sikit selepas tarikh Valentine Day, banyaklah berita di muka akhbar mengenai kes-kes buang bayi. Biasalah, serah diri pada Hari Valentine katakan. Tarikh lain? 9 bulan selepas Tahun Baru dan 9 bulan selepas sambut Hari Merdeka. Apa yang nak dibuktikan sangat aku tak tahulah. 




Perempuan, apa yang anda PULUN BADAK nak buktikan? Cinta? Tolonglah, akal tu jangan letak tepi longkang ok. Jangan nak buat muka innocent  konon tak tahu niat lelaki. Memang sama-sama nak tapi letakkan alasan sayang sebab nak jaga air muka. Hak pttuih. Tolonglah malu bila beri alasan lapuk ye, sayang.


Lelaki,
Ini pemusnah anak dara orang. Bukan semualah maksud aku. Tapi yang tu lahh. Yang sebulan sebelum Hari Valentine dah pasang cita-cita untuk telan hidup-hidup awek dia tu. Ini seorang lagi nak kena luku. Cuba kalau kena kat adik dia, kakak dia atau mak dia tengok. Baru melopong. Menyampah aku orang akal pendek ni. Menyampah lagi, Melayu belaka pulak tu.
Uhuk, ambo anak luar nikah ghupenye
Ustazah dah berbuih mulut cerita di TV, majalah, akhbar etc mengenai sejarah Hari Valentine ni (tudia, Mak Minah setat berleter), tapi tetap buat-buat tak paham, masih sambut juga dengan candle light dinner bagai, apa yang hebat candle light dinner aku tak tahulah, aku rasa aku dah biasa kot dengan candle light dinner ni. Kalau karan (elektrik) tak ada di rumah aku, pasang candle lah dan lekat atas tin biskut sambil makan nasi secara berjemaah. Feeling dia tak adalah hebat sangat. Janji konyang sudah, Esah oi.


Hoi mak cik pak cik akal letak bawah katil,
kalau nak sambut sangat Valentine Day, sambutlah. Buktikan cinta anda itu. Buat perempuan, tak perlu jaga air muka cakap demi cintaku padamu ku serah body atau a part of my body, cakap je aku MEMANG NAK GILA-GILA dah ni. Sonang.


p/s- Kenapa aku hangin? Sebab aku dah nampak plan beberapa kekasih specialll untuk hari ni. 

7 comments:

miss aisya said...

yup! say NO to Vday..:p

Bungakopi said...

miss aisya,
setuju!

KELI OH KELI said...

lama x jenguk kamu....apa khabar kawan?

ya...x yah kita ikut budaya omputeh yg ntah apa2....lagho!

Bungakopi said...

KELI OH KELI,
Baik, thanks.
huhu. betol.

Shukri Mohd Ali said...

tanjung malim tu penuh je dengan pakwe makwe masa malam isnin tu. apa jawatankuasa tak buat keje ke. lalalala~

Bungakopi said...

Shukri Mohd Ali,
Hairanlah.. Mungkin diorang sukakan keraian kot, tp Maulud Nabi ada diorang raikan?

Sophie Al-yahya said...

Alhamdulillah tak pernah sambut.. =)