Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Friday, March 25, 2011

Lights go OFF for Earth Hour

Tarikh : 26 March 2011 (Megerib Esok)
Masa : 8.30 p.m


Prihatinlah terhadap kehidupan generasi akan datang.

Cape town at night

AKU dah prepare apa yang patut.
Torchlight
Berus gigi-untuk dipegang semasa ketakutan
Kunci rumah-supaya tiada orang terjah masa gelap-gelap tu.
Assignment aku- ah, takde hal la bergelap sejam je. Buka FB lagi lama

Bagaimana pula persediaan anda?

pesanan serba ringkas- Cuma tekan butang OFF takdelah susah sangat. Tarapapa kan? kan? kan?

pic : credit to google image

14 comments:

mat messi said...

eh kena tutup ka??faedahnya??

Bungakopi said...

mat messi,
byk faedah. paling ringkas, sedikit sbyk dpt mengurangkan pemanasan global.

mat messi said...

ooo begitu ka..xpa malam ni koi 8 saya tutup k..kiranya satu dunia ka kena bergelap2 malam ni..tapi kat mesia mmg panas sungguh..melekik2..maaf cakap!!

Bungakopi said...

26 mac la,bukan 27..huhuhu. tp nak tutup jugak ikut suka la.

bukan org mesia ka?

mat messi said...

hmm dh tutup dh lampu..la ni p0n dok tutup lampu..sume org pakat tido..hehe..xdak lah, sy org mesia lah...tp jarang dok mesia..pi merantau ke negeri org..hu3..penulisan2 awak menarik..org dh ada bakat buat apa p0n menjadi kan?tauk tengah pulau p0n jadi banglo..kan3?? =)

Shukri Mohd Ali said...

tarapapa. ada hantu ja.

Bungakopi said...

mat messi,
oo.. xbalik2 lg ka merantau?
huhu. buang tgh laut jadi banglo? 1st time dgar ni. btw, thanks. huhuhuhuhuhu


shukri mohd ali,
oowh dah lepas kan? tutup jugak ke?

mat messi said...

ha dh blik dh bru ni tp kejap ja..dan lah mkn yong taw fu 2x, laksa 5 or 6 kali, cendol 2 kali, nasi banyak kali gak, hu3..dan bnyak agi lah..tak larat nk semak menu..hu3..ala pribahasa org xbrbakat mmg mcm tu..malu lah plak..hehe..tp kira ok dr buang kt atas kepala lembu jadi tanduk kan?hehe..

Bungakopi said...

hahahahaha. lawak la ang ni mat messi, dah la link pon letak macam2.

mat messi said...

ek!! lawak ka..memandai aja nah nak kata macam tu..mana bukti..hehe macam peguam plak nak bukti2..ala hidup mmg macam tu..penuh ngn suka duka..ala link tu xpenting sangat, yang penting nak paham n cuba memahami apa yang ditulis kan..ada ka patut nak nasihat cikgu..layak kerr..kueng2..

Bungakopi said...

nasihat la, sy hanya manusia biasa. huhuhuhu (bukti lawak, check balik tulisan awak tu)

mat messi said...

baiklah nnti saya akan selalu nasihatkan awak ok..no hal aja..ha awak saya dah check dah tulisan yg saya nukilkan tu..lawak jugak kan tulisan2 saya tu..kueng3..ala awak setakat nak tulis merapu rapan macam tu sapa pon boleh, mybe orang berbakat macam awak ni berpuluh2 kali ganda leh tulis macam tu..apa nk heran kan..segalanya dihujung jari anda..

Bungakopi said...

bereh2. thanks k:)

mat messi said...

wokey..tera dema kecek late..kuing3..