Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Monday, April 11, 2011

Lagu Rock Kapak Kegeramanku

P/S- Betulkan semula bacaan anda- Lagu Rock Kapak KEGEMARANKU

Kalau malam ni anda rasa patah semangat ke hapa ke.. bolehlah dengar lagu-lagu rock kapak  yang aku tengah planning untuk gunakannya ke atas student aku nanti semasa berpraktikum. 
Ce dengar ce dengar.. agak-agak boleh lawan lagu Gemuruh Faizal Tahir tak?


XPDC- SEMANGAT YANG HILANG

Tengok Ali, dia cool kan? O_o

 Zaman aku belajar dulu, waktu form 2 form 3,
lagu-lagu rock kapaklah yang aku selalu nyanyi untuk menghangat-hangatkan tahi ayam di sekitar aku. 
Oh nostalgiyanya.


AMUK (yeaayearh)-AKU MAHU PULANG

Ku tujukan lagu ini KHAS kepada penagih dadah di kampung aku.
Waktu aku form 2 dulu, geng aku terdiri daripada 3 orang. 
Aku, Alia, Zana. 
Dahla jangan usyar gambar aku lama-lama wuu

Ada seorang budak lelaki ni, namanya K. K stand for Kemas. Cth ayat: bajet KEMAS ar tu
Dia CUKUP HAMPEH sebab suka gelar aku macam-macam. 

Seperti biasa aku pun tak faham kenapa. 
Padahal aku tak pernah panggil ejek dia kepala penyu pun.

Satu hari tu aku dah tak tahan dah, aku pun sound direct dengan emosi gila. 
Dia yang tengah terkinja-kinja terus terpaku, terdiam  & membisu.

******
Satu maghrib yang hening tak berapa nak hening, orang lain tengah tunggu azan maghrib untuk solat berjemaah di surau, aku dan kawan-kawan pula maghrib dalam dorm je sebab tak nak berebut-rebut tempat mandi. 

So kami mandi kat sekolah sebab  di asrama sentiasa tak ada air waktu tu. Semasa aku tengah usung baldi dipenuhi baju-bajan,
 kami lintas depan surau. Si K tu tengah lepak di tangga tepi surau sorang-sorang. 

Sekolah aku time menengah rendah
credit to: Smkbakai.blogspot.com
Aku pun menonong berjalan laju. Menyampah gila la kononnya. 
Tiba-tiba waktu tu terdengar dia melalak sambil tengok ke arah kami;

Terimalah kembali..
wajah inieyy
Jangan terus membenci
sampai mati!
Hilang masa.. blabla..
Aku manusia..pelakon cerita..
di pementasan alam ciptaan-Nya
Bukan sengaja..melanggar arahan

Siap dengan gaya cukup dan wajah feeling cukup. 
Walaupun tengah sakit hati, aku gelak tersembur air liur la jugak. Sebab tu aku ingat lagu ni sampai sekarang. Ceh itu je ke ceritewnye???

Ok. Ok.
Cerita berkaitan lagu kapak rock kapak kedua pulak..
APA NAK DIKATA-XPDC

Lagu ni pulak.. saja je untuk goyang-goyang kepala sambil buat kerja sekolah,
memang catchy lagu-lagu rock kapak ni.

Tapi zaman sekarang semua budak remaja indie indie indie je tak habis-habis.
Memperjuangkan itu memperjuangkan ini, bantah itu bantah ini, melawan arus la pendek kata.

Relax dik, sekali sekala tukar la mood pulak.
Mari menyanyi lagu rock kapak bersama kakak, mari marimar aaww


 Di sini.. rasa macam student oversea pulak sebab tak pernah balik kampung.

 Waktu panas...
Aku rasa macam aku ni student Mesir..
kena beli ashir mangga untuk menyejukkan anak tekak eceh

Waktu hujan tak berhenti-henti 24 jam,
rasa macam belajar tempat yang sama dengan Bella Swan
Tunggu masa je nak berselisih dengan Jacob Black.. 
Sampai hati buat abang Jacob Black macam ni.. tak baek taw..

I LOVE...
my kampung bery-bery muchhhh. 
I LOVE...
to hear the story about penagih dadah tegar and penagih dadah newcomer in my kampung,
&
the smell of all the leaves
dirt and moisture..
the smell is fresh and reminds me of a child's good times. 
Happy times and sad times. :')


P/S-Rock kapak TERR....?

... ... ... . „--~--„
... ... ... ... ... ... ... ../:.:.:.:.:.|
... ... ... ... ... ... ... .|;.;.;.;.;.;/.........
... ... ... ... ._ „„„„„„„_.);.;.;.;.;.|...... ....
....... ... „-":.:.:.:.:.:."~-„;.;.;.;|
... ... .. (_„„„„„„---„„_:.:. );.;.;.."„
... ... „-":.:.:.:.:.:....:.:""-„/;.;.;.;.;.
... .. (:.___„„„„„„„„„___);.;.;.;.;.;.;.|
... .. /"":.:.:.:.:.:.:.:¯""\;.;.;.;.;.;.„"
... . \:.__„„„„„„„„„„„„„„__/;;;;;;;;;;;/\
... .. \.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.);;;;;;;;;;/:::\
... ... . \„„„„---~~~;;;;;;;;;;;;;„":::::::\
... ... ... . """~~--„„„„„„„„„„„-"::::::::::::\
... ... ... ... ... ... \:::::::::::::::::::::::::\

P/S 2-Dulu mak aku selalu urut dada bila dengar aku menyanyi lagu-lagu begini.

18 comments:

beautiful_rose said...

huhuhu lagu rock lama...layan masa zaman sekolah dulu.

abeza09 said...
This comment has been removed by the author.
abeza09 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Bungakopi said...

beautiful rose,
wah, samolah kita.

abeza09,
wah... ada ke aku sound budak U?
Siapa cakap...

Khuzrin Kamarudin said...

jom karok!! yeay!!

Bungakopi said...

jom..! yeay~

abeza09 said...

aku la yg selalu kena sound hehe.. emm.. bile bace post ni, aku tringat kt post "dilema wanita cantik".. rasenye bdak laki kt asrama mu 2 pom ade hati kat mu la.. cume malu nk tnjuk hehe..

abeza09 said...

aku la yg selalu kena sound hehe.. emm.. bile bace post ni, aku tringat kt post "dilema wanita cantik".. rasenye bdak laki kt asrama mu 2 pom ade hati kat mu la.. cume malu nk tnjuk hehe..

Bungakopi said...

ooo..
perli sinis tu. mentang2 aku ckp cmtu ko ulang2 smpai skrg. xleh aplikasi dlm suma kes la...huhu

Shukri Mohd Ali said...

Loving Born - Terima Kasih :)

saya tujukan buat Husna. lalala~

mat messi said...

hahaha rock kapak plak..sepa x rock gaji ka rock mertun ka rock parang ka..sepa depa guna kapak?ganas ka?huhu.. Ha satu lg dik, bukan ashir mangga lah..'asir manggo..ha tu bru betul..'asir tu jus sedangkan ashir tu yg ke 10 maksud dia..hehe..contohnya kt mesir ada satu tempat nama dia hayyul 'ashir (seksyen 10), mcm tere b.A plak..kah3 wat pala ja..apa pa p0n yea2(mcm amuk)!!..

Bungakopi said...

shukri,
dah dgr. huhuh. nice ^^









rock kapak la sedap sikit bunyi dia. wa malunya. mana tau...asir ea? ok ok asir manggo. thanks tegur.

Bungakopi said...

mat messi,
ada blog kan? bg la link. huu

mat messi said...

cik bunga!!!*nada memujuk*
eh awak x yah lah nak malu2..bknnya dosa besar p0n..salah skit ja..lagi p0n awak mana pernah minum asir manggo kan?kat mesia kan pggil jus mangga kan?so it small matter lah..lgp0n awak kan penah kata, jgn segan silu untuk btoikan mana yg kurang btoi..tak gitu.. v('_')v

awak xperlulah berlink2 ngn sy..sy bknnya tere menulis mcm awak..dpt bc entry awak p0n dh kira ok apa..

Shukri Mohd Ali said...

:)

Bungakopi said...

mat messi,
apa salahnya bg link. huhuhu. leh jenguk2 nnti.:)

shukri,
nape ni senyum2.

mat messi said...

ok insyaALLAH klu xdak aral melintang sy kongsi link yg best2 ngn awak k..klu link sendiri xtaw lah bila..sy xbrbakat besaq nk menulis bg resap terperap dlm hati pembaca, klu nak tulis p0n tentang apa?diri sy sendiri..oh lgsung xspecial..hu3

Bungakopi said...

thanks mat messi,
jgn lupa tau.bg link best2.
(setiap manusia special hapa)