Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Monday, April 4, 2011

Macam Facebook Tapi Bukan

Adakah anda tahu  kewujudan laman sosial baru bernama Irkah yang macam facebook? 
Best!
Masuk je page irkah tadi, terus ada muzik instrumental yang tenang gileeeee. Aku mula-mula buat tak tahu je, aku ingatkan muzik dari laptop aku.sengaaal.
Ha ni la die.. ni laa.. sama tak??

Pendapat aku mengenai IRKAH:
Bagus.
Bercirikan islamik.  
Malah ada lagi tambahan-tambahan yang lain macam radio, al-quran, blog, dan webcam. Kalau nak tahu lebih lanjut, skodeng sendiri.
Add la aku weh tolong ar T_T

Apa motif diwujudkan irkah?
DUIT?
GLAMOUR?
Apa pon motif mereka, jangan lupa bahawa itu produk Malaysia.
Kita kan supportive..
Rakyat Malaysia supportive kan? kan? kan?
Mana lebih baik, Mark Zuckenberg untung ke rakyat Malaysia untung?
Mark Zuckenbergggg..!!

Ooo.. macam tu rupanya perangai korang baru aku tahu ea...

Jadi sekarang aku ada dua laman sosial.
FACEBOOK & IRKAH.

FACEBOOK :Kawan2 bertemu muka dan ruas, makcik pakcik anak buah bapak buah, sepuput sepapat
IRKAH : Bebas kepada sesiapa sahaja yang nak add aku. wahh bajet macam artiss
Tapi sekarang aku baru ada seorang kawan, so di sini aku menyeru supaya anda semua ADD AKU dalam IRKAH...! KENA JUGAK! KENA JUGAK!

Ok.
Just taip www.irkah.com.
Mudah bukan?

P/S- Pergh, iklan macam tak siap je.

20 comments:

beautiful_rose said...

wah....kemain lagi ko berkempen kat sini ye =p

Bungakopi said...

ahha...huhu
sj je.

Shareena said...

Tajuk blog awak selalu interesting.. for such a young age with mature thinking.. you go girl..:)
so I am giving you a blog award.. you can pick it up at http://shareenadean.blogspot.com/2011/04/big-thank-you-my-blog-been-chosen-to-be.html

Bungakopi said...

thanks ye shareena,
^^
u go girl!

mat messi said...

hehe kembang n lg berbunga2 lah cik bunga kita ni dpt penghargaan dari pemfolow yg setia..tak apa lah apa pa p0n blog cik bunga mmg the best lah..umur muda tp pemikiran matang gitu..nampak mcm dh lama mkn garam gitu..ala cik bunga suh org add dia, tp yg nak diaprove hanya org berdekatan ja..yg btoi2 kenai ja..tp xpa, perkara tersebut xkan buat sy putus asa nak folow blog ni.. U are the best girlzz..go go.. I'm late now.. =)

Bungakopi said...

haha.
bersyukur je mat messi, xde ar sampai kembang.

thanks gak ea..

Shukri Mohd Ali said...

:)

mat messi said...

Erk mcm tu ka?Bgus lah klu xkembang, karang susah plak nak diet kan?Dh xleh nak mkn burger 2 3 bijik n nasik goreng 2 3 pggan kan dh kan..Apa yg dimelaluti ni..Ni ceramah lari tajuk dh ni..Maaf jgn wat entry bru lah..Tak sengaja..He3.. Apa pa p0n awak, sama2..awak tulis ja apa yg awak nk tulis, insyaALLAH mesti ada yg nak membacanya..Sbb dlm dunia ni mesti ada jiwa2 yg mcm awak, yg suka bunga kopi..Ha nak tanya ni kenapa dlm bnyak2 bunga, bunga kopi yg awak pilih..Kenapa xpilih bunga teh ka bunga nescefe ka bunga tayar kereta ka bunga moktan ka bunga cengkeh ka bunga lawang ka bunga citra lestari (eh xleh bini org tu) ka bunga duri semalu ka..Knp bunga kopi yg menjadi poojaan awak?Klu tok sy kan, dia suka buah kopi..Bila masak leh kutip n proses wat kopi..He3..Sedap nyam2-nyam2..
ha pastu mana nak taw lepas ni awak sbhagian dr irkah..Awak jadi penasehat irkah ka disamping jadi cikgu cute..Sapa taw kan?Aja2 fighting!!..Eh ni komen ka entry yg bru..Haha apa pa p0n saja lah boring2..Jgn marah cikgu comel.. :-)

p/s ha jgn biaq diri anda dlm keadaan xtenang n boring..Tg0k punya panjang dpt dikomen..Kalah karangan UpsR..Hu3..

Bungakopi said...

ape yg shukri senyum tu. huhu

mat messi,
panjang tu leh wat 1 entri. sy suka bungakopi sbb dulu2 wktu sy kecik sy suka kutip bunga kopi. lgpun, apa2 yg bkaitan kopi sy memang suka. huhu

p/s- ada ke bunga nescafe? hm.

mat messi said...

ohhh begitu al-kisahnya..bunga kopi kan putih n bersih tp bila ujan dia mudah gugur..pastu kt pokok dia bnyak semut tonggek..hehe..ni, makna kata awak jugak pernah kutip buah kopi n tahu cmana nak buat kopi lah yerr..awak org kampung gak kan?klu xtaw mmg lecey lah kan?eh ni entry bab irkah ka kopi..hehe..pedia lah kan?tak pa smbil2 promosi irkah, kita cuba komersialkan kopi..sbb kopi hitam, hitam kan manis pastu menawan.. =)
p/s hmm buat masa la ni xpernah dgr lg bunga nescefe..nanti ada kot..awak yg kna tanam..he3..

Bungakopi said...

hahaha. semut tonggek. sy tak pandai nak buat kopi tapi kecik2 dlu saya selalu tengok, diorang masak dalam kawah besar.

Shukri Mohd Ali said...

senyum baca komen panjang2. lalala~

mat messi said...

hahaha kenapa gelak?awak penah kena ketip ngn semut tonggek ka?hehe..bkn semut tonggek ja, kerengga p0n ada kt pokok kopi..
Awak selalu dok tg0k ka kecik2 dulu, hmm la ni dh payah dh org nk buat, sume beli ja..cepat dh mudah..x yah dok kena ketip ngn semut2 tonggek dh kan?hehe..sy dulu p0n selalu tg0k gak..org dok buat..masa gula dia xhangit lg tu leh mik wat coklat.. =)

Bungakopi said...

shukri,
baca la komen kalau itu boleh watkan awak gembira. huhu

mat messi,
bukan. gelak tu sbb rsanya belah2 utara je panggil semut tonggek.huhu.
saya pon suka gak makan coklat kopi, letak atas daun kan wktu panas2 tu.

Shukri Mohd Ali said...

. . . . .

Khuzrin Kamarudin said...

Ni yg macam social network dari indonesia tu ea?

Bungakopi said...

to khuzrin,
indonesia ada wat gak ea?
a'ah ni pon laman sosial mcm yg len gak cuma ada applications tmbhn la sikit. ni budak uitm buat..

Al said...

komen2 kt sini pon da blh wat satu entri neh

a'ah kt indo pon ade sorg budak genius belasan taun wat social network cm fb gk,lopa dah nme ape...

lg millatfacebook penah dgr? yg ni lg famous rsenye antara rival fb yg lain

Bungakopi said...

Al,
huhu.. owh xpenah dengar..kena check ni (tak pasal2 je)

mat messi said...

millat fb rasanya dh kurang blik dh kot org guna..masa dulu ramai jugak yg cuba bertukaq ke millat fb..atas sebab memiliki kesukaran dlm hal2 yg tertentu jadi org jrg guna blik.tu ceghita dulu la.tp xtaw lah plak la ni lagu mana..ramai blik ke dak..tp xpnah dok check dh..

Ok kembali ketajuk semut tonggek n kopi..hu3..eh tajuk ni xleh disia2kan mcm tu saja..bkn senang nak dapat ungkit blik tajuk lagu ni & ia boleh mengingatkan kita time zaman budak2 dulu..la ni dh payah dh nk tg0k..sbb songkok, kapal api & mcm2 lagi dh ada..huhu..sy mmg nak maksudkan coklat atas daun kopi tu..takut awak xpenah wat mcm tu..tu yg sy xtulis coklat atas daun..rasanya semua org wat lagu tu kot noh..hu3..best ingat zaman2 bdk2 dulu..eh awak, org2 tnjung malim paggil semut tonggek tu apa erk?