Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Monday, October 31, 2011

Jangan Terlalu Taksub Nak Share Semua Benda dalam Facebook

Short entry. Dijamin.


Aku tak suka orang share benda-benda berdarah dan kejam dalam facebook. 


Share gambar bayi tak cukup bulan yang digugurkan, kemudian tulis;
"Kejamnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee"


atau..


"Ya Allah.. kenapa jadi begini? Di mana hatimu wahai ibu?"

Hell.
Aku bencik. Bencik. Bencik.


Kalau kau suka sangat gambar keguguran secara paksa tu, gambar baby kena belah badan, gambar sup baby, gambar baby kena kelar dan yang sewaktu dengannya tu.. kau download, kemudian save as desktop background. 


Ok? (angkat ibu jari dan kening)


Aku bukannya apa,
aku rasa gambar-gambar kejam macam tu boleh merosakkan jiwa kita.
Tak mo~tak mo~


Oh ya, takkanlah aku nak remove friend semata-mata kerana benda ni kan. Hiks.


p/s- Aku tak ble imagine kalau anak-anak buah aku yang nakal tu tengok gambar camtu.
p/s 2-Siapa setuju boleh komeng

8 comments:

Shukri Mohd Ali said...

tak cukup kat surat khabar, nak jugak dibubuhnya kat fesbuk. adeh.

nur said...

Setuju dear.. Tapi kalau x tunjuk karang tak insaf pulak si pelaku tu..

asfira aminuddin said...

mungkin diorg just nak tunjuk rasa simpati. tapi kadang kadang tu terover jugak kan babe. :)

.: Si BungaKopi : . said...

shukri,
kan shukri kan..kan..isk.

Nur,
Rasanye diorang insaf ke kalau tunjuk, cik nur cyg? hehe

asfira,
over sgt la..i xshuke xshuke..

fathiahRAIHANA said...

betui, setuju sgt . tak suka tgok menda bdarah2 ni -,- depa la yg kejam, Hahaa.

.: Si BungaKopi : . said...

ye betoi tu fathiahraihana..

isk.isk.

AyuTimah said...

betul lah..
aku pun rase nak bagi pelempang laju2 kat sepisis macam nih..
pelis lah

.: Si BungaKopi : . said...

to AyuTimah,
ko lempang dorang xsedar, cukuplah sekadar ko wat entri gini pastu pos kat wall dorang. hehe. nak sopan sket pos kat mesej fesbuk.