Mei 2013

This world doesn't makes any sense anymore~




Saturday, October 31, 2009

Ku telan kepahitan ini


Kurasakan dunia ini kadang-kadang sungguh ’bias’ terhadap diriku. 
dan  aku rasa juga ini perkara biasa yang dirasai semua orang.
Almaklumlah, kita ini manusia biasa.
dalam hati sedikit sebanyak nak juga menyalahkan keadaan, 
walaupun tu semua berpunca daripada diri sendiri jugak.

 Tetapi, apa boleh buat, I deserve this. Aku percaya pada hukum karma.
belum sampai akhirat lagi tapi dah dapat balasan. huhu..
Telan ajelah kepahitan ini.

Orang lain, hari ni mungkin hari anda, bernasib baik walaupun kejahatan yang kita buat sama sahaja levelnya
(bluekk..geramnya haku)
Tp, aku percaya, ujian ni ' from God, with LoVe'. Ya, kena redhalah nampaknya. Dan perbaiki mana yang patut. 
                                     Encik, sila kutip hati yg carik. No hard feelings here!                                                                         

Mana ni words of wisdom~cari~cari~
'Be satisfied with your destiny, everything happens because of fate, so let go of boredom'


1 comment:

AJ Nismihan said...

Rasa sedih hadir pada orang yang hidup jiwanya.
Tapi sedih yang terbawa-bawa hanya milik orang yang kosong hatinya.
Jadilah insan yang bersyukur.
Sedihlah untuk 'me-rai-kan' wujudnya perasaan insan dalam hati kita yang tak sempurna ini,
[tapi] kemudian pimpin tindakan pada penyelesaian hidup.
Jangan berhenti bernafas untuk satu kesedihan, sebab itu kesedihan yang paling hina.
[hehe lama aku tak tulis ayat kerawang-kerawang macam nih